11 Alternatieve geneeskunde om je gezondheid te verbeteren

11 Alternatieve geneeskunde om je gezondheid te verbeteren
Copy of Health Fitness Facebook 10 e1660836745701

16 October · Seizoen 1 : Wellness Opleidingen · Aflevering 1

17 min, 2 sec · Door Wellness

Als je op zoek bent naar manieren om je gezondheid te verbeteren, kun je Alternatieve Geneeskunde overwegen. Alternatieve Geneeskunde is een term die gebruikt wordt om elke vorm van behandeling buiten de traditionele westerse geneeskunde aan te duiden.

Er zijn veel verschillende soorten Alternatieve Medecijn, en elke soort heeft zijn eigen reeks voordelen.

In deze blogpost bespreken we 11 Alternatieve Medecine praktijken die je gezondheid kunnen helpen verbeteren!

Wat is Alternatieve Medecijn en waarom zou je het overwegen?

Alternatieve geneeskunde is een genezingsproces waarbij geen geneesmiddelen gebruikt worden. Ze legt de nadruk op het gebruik van natuurlijke middelen zoals kruiden, dieet, en fysische therapieën. alternatieve geneeskunde omvat praktijken zoals acupunctuur, homeopathie, en naturopathie.

Mensen gebruiken de alternatieve geneeskunde al duizenden jaren. Er is een groeiende belangstelling voor alternatieve geneeskunde in de Verenigde Staten. Meer dan een derde van de volwassenen in de Verenigde Staten zegt wel eens alternatieve geneeskunde gebruikt te hebben. Alternatieve geneeskunde wordt vaak samen met de conventionele geneeskunde gebruikt. Sommige mensen gebruiken alternatieve geneeskunde in plaats van conventionele geneeskunde.

De beslissing om alternatieve geneeskunde te gebruiken moet pas genomen worden nadat je alle opties overwogen hebt. Je moet met je zorgverlener over alternatieve geneeswijzen praten voordat je ze gebruikt. Vertel je zorgverlener over alle geneesmiddelen (zowel conventionele als alternatieve) die je gebruikt. Dit helpt mogelijke problemen of wisselwerkingen tussen geneesmiddelen te voorkomen.

Sommige alternatieve geneesmiddelen kunnen niet veilig zijn voor kinderen, zwangere vrouwen, of oudere volwassenen. Zorg dat je alle informatie krijgt die je kunt krijgen voordat je een beslissing neemt over het gebruik van alternatieve geneeswijzen.

lavendel en essentiële oliën
lavendel en essentiële oliën

De voordelen van alternatieve medcijnen

Alternatieve medecijnen bestaan al eeuwen, en hun populariteit neemt toe. Steeds meer mensen wenden zich tot de alternatieve geneeskunde vanwege de vele voordelen ervan.

Alternatieve geneeskunde kan gebruikt worden om een grote verscheidenheid van aandoeningen te behandelen, en ze is vaak doeltreffender dan de traditionele geneeskunde.

Bovendien is alternatieve geneeskunde vaak minder duur dan de traditionele geneeskunde, en ze heeft minder bijwerkingen.

Hoewel alternatieve geneeskunde niet voor iedereen geschikt is, kan ze een uitstekende optie zijn voor wie een veilige en doeltreffende manier zoekt om zijn aandoeningen te behandelen.

“De natuurlijke genezende kracht in ieder van ons is de grootste kracht om beter te worden. Ons voedsel zou onze medecijn moeten zijn. Onze medecijn zou ons voedsel moeten zijn.” – Hippocrates

11 Alternatieve geneeskunde praktijken om je gezondheid te verbeteren

Voor velen van ons wordt alternatieve geneeskunde gezien als iets van een laatste redmiddel – iets waartoe we ons pas wenden als de conventionele geneeskunde gefaald heeft. Maar wat als we de kracht van de alternatieve geneeskunde konden aanwenden om ziekte te voorkomen voor ze vat krijgt? Hier zijn 11 alternatieve geneeswijzen die je gezondheid kunnen helpen verbeteren:

 1. Acupunctuur – Acupunctuur is een oude Chinese geneeswijze waarbij dunne naalden op specifieke plaatsen op het lichaam in de huid worden gestoken. Men zegt dat het helpt bij een groot aantal problemen, waaronder pijnbestrijding, angst en depressie.
 2. Aromatherapie – Aromatherapie is de praktijk van het gebruik van etherische oliën om het welzijn te bevorderen. Het kan gebruikt worden om het energieniveau op te krikken, stress te verlichten, en de slaapkwaliteit te verbeteren.
 3. Ayurveda – Ayurveda is een traditioneel Indiaas systeem van geneeskunde dat duizenden jaren teruggaat. Het richt zich op het bevorderen van evenwicht in lichaam, geest en ziel door middel van dieet, levensstijlkeuzes, en kruidenremedies.
 4. Chiropractische zorg – Chiropractische zorg is een vorm van alternatieve geneeskunde die zich richt op de behandeling van problemen aan het bewegingsapparaat door middel van manuele aanpassingen aan de wervelkolom. Men zegt dat het effectief is bij de behandeling van rugpijn, hoofdpijn en andere chronische pijnklachten.
 5. Kruidenkunde – Kruidenkunde is het gebruik van planten of plantenextracten voor geneeskundige doeleinden. Terwijl sommige kruiden inwendig ingenomen kunnen worden in de vorm van thee of capsules, kunnen andere plaatselijk aangebracht worden als zalven of kompressen.
 6. Homeopathie – Homeopathie is een geneeswijze die verdunde vormen van stoffen die symptomen van een ziekte veroorzaken gebruikt om diezelfde symptomen te behandelen. Het is gebaseerd op het principe van “gelijk geneest gelijk” en men zegt dat het het natuurlijke genezingsproces van het lichaam stimuleert.
 7. Hypnotherapie – Hypnotherapie is een soort therapie die gebruik maakt van geleide ontspanning en positieve suggestie om een toestand van trance-achtige concentratie op te wekken. Men zegt dat het doeltreffend is bij de behandeling van angst, fobieën, en sommige soorten chronische pijn.
 8. Natuurgeneeskunde – Natuurgeneeskunde is een systeem van geneeskunde dat de nadruk legt op preventieve zorg en behandeling met behulp van natuurlijke therapieën zoals kruidkunde en voeding. Ze probeert een optimale gezondheid te bevorderen door het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen te ondersteunen.
 9. Tai chi – Tai chi is een oude Chinese krijgskunst die al eeuwenlang beoefend wordt om zijn gezondheidsvoordelen. Het gaat om langzame, doelbewuste bewegingen en diepe ademhaling, en er wordt gezegd dat het het evenwicht, de soepelheid en de kracht verbetert en tegelijk de stress vermindert.
 10. Yoga – Yoga is een lichamelijke en geestelijke discipline die meer dan 5.000 jaar geleden in India ontstond . Het combineert ademhalingsoefeningen, meditatie , en houdingen (bekend als ‘asana’s’) om lichamelijk en geestelijk welzijn te bevorderen .
 11. Meditatie – Meditatie is een praktijk waarbij je je concentreert op één ding, zoals je ademhaling, een mantra of een voorwerp. Het kan je helpen je gedachten te beheersen, je lichaam te ontspannen, en stress te verminderen. Hoewel het enige tijd kan kosten om het onder de knie te krijgen, kan regelmatig oefenen belangrijke gezondheidsvoordelen bieden. Zoals je ziet zijn er veel verschillende alternatieve geneeswijzen die je kunt uitproberen om je gezondheid te verbeteren . Dus waarom zou je er vandaag niet eens een (of meer) van proberen? Je zult misschien verbaasd zijn over hoe heilzaam ze kunnen zijn!

Practitioner in Naturopathie Opleiding

Hoe kies je de juiste alternatieve geneeskunde praktijk voor jou

Als het op alternatieve geneeskunde aankomt, zijn er heel wat verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen, of zelfs welke soort alternatieve geneeskunde voor jou geschikt zou kunnen zijn.

Er zijn echter een paar dingen die je in gedachten kunt houden die je kunnen helpen je keuzes te beperken.

Bedenk eerst wat voor voordelen je hoopt te bereiken met alternatieve geneeskunde.

Als je bijvoorbeeld verlichting van pijn of angst zoekt, zijn acupunctuur of massagetherapie misschien een goede optie. Als je je algehele gezondheid en welzijn hoopt te verbeteren, kan yoga of Tai Chi het overwegen waard zijn.

Als je eenmaal een idee hebt van wat je uit de alternatieve geneeskunde wilt halen, kun je beginnen met onderzoek naar specifieke praktijken die voor jou geschikt kunnen zijn. Praat met vrienden of familieleden die alternatieve geneeskunde geprobeerd hebben, lees online recensies, en spreek met beoefenaars om een gevoel te krijgen voor wat ze aanbieden. Met een beetje moeite moet je in staat zijn een praktijk voor alternatieve geneeskunde te vinden die geschikt voor je is.

Gezondheidszorg, griep en verkoudheid behandeling. Natuurgeneeskundig concept. Gember, citroen, honing, pillen, medicijnen

De risico’s van alternatieve geneeskunde

Alternatieve geneeskunde is elke medische behandeling die niet tot de conventionele westerse geneeskunde behoort. Ze omvat een breed scala van praktijken, waaronder kruidengeneeskunde, acupunctuur, homeopathie, en natuurgeneeskunde.

Hoewel alternatieve geneeskunde vaak wordt afgeschilderd als een veilig en doeltreffend alternatief voor conventionele medische zorg, zijn er toch enkele risico’s aan verbonden.

Ten eerste hebben alternatieve beoefenaars niet altijd een vergunning of zijn ze niet gereglementeerd, wat betekent dat ze misschien niet de nodige opleiding of ervaring hebben om veilige zorg te verlenen.

Ten tweede worden alternatieve behandelingen niet altijd door wetenschappelijk bewijs ondersteund, wat betekent dat hun werkzaamheid niet bewezen is.

Tenslotte kunnen alternatieve geneeswijzen een wisselwerking hebben met conventionele medicijnen, wat tot gevaarlijke bijwerkingen kan leiden.

Als gevolg daarvan is het belangrijk om met een erkende zorgverlener te spreken voordat je met een alternatieve behandeling begint.

cropped-opleiding-natuurgeneeskunde.png
opleiding-natuurgeneeskunde

Hoe met alternatieve geneeskunde aan de slag te gaan

Alternatieve geneeskunde wint snel aan populariteit als een manier om verschillende aandoeningen en kwalen te behandelen. Als je geïnteresseerd bent in alternatieve medecijn, zijn er een paar dingen die je moet weten om aan de slag te gaan.

Eerst is het belangrijk je onderzoek te doen en de verschillende beschikbare soorten alternatieve geneeskunde te begrijpen. Dit zal je helpen de juiste behandeling voor je behoeften te kiezen. Er zijn verschillende alternatieve geneeswijzen, waaronder acupunctuur, chiropractische zorg, kruidengeneeskunde, en homeopathie.

Als je meer over alternatieve geneeskunde wilt leren, overweeg dan om je in te schrijven voor onze online opleidingen. We bieden allerlei cursussen over uiteenlopende onderwerpen, waaronder acupunctuur, chiropractische zorg, en kruidengeneeskunde. Door onze opleidingen te volgen, krijg je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om veilig en effectief alternatieve geneeskunde in je leven op te nemen.

Als je eenmaal besloten hebt welke vorm van alternatieve geneeskunde je wilt proberen, is het tijd om een behandelaar te zoeken. Vraag je vrienden en familie of ze aanbevelingen hebben, of zoek online naar behandelaars in je omgeving. Vraag bij een ontmoeting met een potentiële beoefenaar zeker naar zijn ervaring en kwalificaties.

Voordat je met een behandeling uit de alternatieve geneeskunde begint, is het ook belangrijk met je arts te praten. Sommige alternatieve geneeswijzen kunnen een wisselwerking hebben met conventionele medicijnen of behandelingen, dus het is belangrijk dat je eerst van je arts het groene licht krijgt.

Met een beetje onderzoek en planning kun je gemakkelijk met alternatieve medecijnen aan de slag. Door de juiste behandeling voor je behoeften te kiezen en met een gekwalificeerde behandelaar samen te werken, kun je de voordelen van alternatieve geneeskunde zelf ervaren.

http://wellnessopleidingen.com/web-stories/drie-oorzaken-van-ziekte-volgens-de-natuurgeneeskunde

FAQ’s over alternatieve geneeskunde

Alternatieve geneeskunde is een term die een breed scala van praktijken in de gezondheidszorg omvat. Het omvat alles van acupunctuur en kruidengeneeskunde tot massage en yoga.

Omdat er zo’n breed scala aan alternatieve geneeswijzen is, kan het moeilijk zijn te weten waar je moet beginnen.

Om je te helpen weloverwogen beslissingen over alternatieve geneeskunde te nemen, volgen hier antwoorden op enkele veelgestelde vragen.

Wat is alternatieve geneeskunde?

Alternatieve geneeskunde is elke praktijk in de gezondheidszorg die niet tot de reguliere westerse geneeskunde behoort. Dat omvat een breed scala van praktijken, zoals acupunctuur, chiropraxie, kruidkunde, homeopathie, naturopathie, en meer.

Is alternatieve geneeskunde effectief?

De effectiviteit van alternatieve geneeskunde varieert van therapie tot therapie. Van sommige alternatieve therapieën is bewezen dat ze effectief zijn bij bepaalde aandoeningen, terwijl van andere niet is aangetoond dat ze effectief zijn. Veel mensen geloven echter dat alternatieve therapieën nuttig kunnen zijn bij zowel het voorkomen als het behandelen van ziekten.

Is alternatieve geneeskunde veilig?

Zoals elke vorm van gezondheidszorg heeft ook de alternatieve geneeskunde enkele risico’s. Sommige therapieën kunnen een wisselwerking hebben met medicijnen die je gebruikt of andere bijwerkingen hebben. Het is belangrijk om met je arts te praten voor je met een nieuwe therapie begint.

Wat moet ik zoeken in een alternatieve behandelaar?

Bij het kiezen van een alternatieve behandelaar is het belangrijk iemand te vinden die gekwalificeerd en ervaren is. Vraag naar hun opleiding en training, en of ze een licentie of certificaat op hun gebied hebben. Je moet ook nagaan of ze op de hoogte zijn van het laatste onderzoek op hun gebied.

Wat kan ik verwachten tijdens een alternatieve therapie sessie?

De therapeut zal een medische anamnese afnemen en naar je symptomen vragen alvorens een behandelplan aan te bevelen. De duur en frequentie van de sessies varieert naargelang de therapie die wordt toegepast. Sommige therapieën kunnen meerdere sessies over meerdere weken of maanden vereisen, terwijl andere in slechts één of twee bezoeken kunnen worden voltooid. Je moet je op je gemak voelen om met je therapeut te communiceren over je doelen voor de therapie en eventuele zorgen die je onderweg hebt.

Wat zijn de meest voorkomende vormen van alternatieve geneeskunde?

Enkele van de populairste soorten alternatieve geneeskunde zijn acupunctuur, chiropractische zorg, massagetherapie, en natuurgeneeskunde.

Kan alternatieve geneeskunde naast de conventionele geneeskunde gebruikt worden?

Ja, veel mensen gebruiken zowel conventionele als alternatieve geneeskunde om hun algemene gezondheid en welzijn te ondersteunen. Het is echter belangrijk om met je gezondheidszorgteam te overleggen voordat je veranderingen in je huidige behandelplan aanbrengt.

Boektitels om meer te leren over alternatieve geneeskunde

Als je geïnteresseerd bent in alternatieve geneeskunde, zijn er een paar boektitels die je eens moet bekijken. “Alternative Medicine (Christian Handbook)” door Donal O’Mathuna treatment is een geweldige bron die een scala van onderwerpen behandelt, van acupunctuur tot kruidenremedies. “Homeopathic Medicine for Children and Infants” door Dana Ullman is een andere goede keuze, want het geeft ouders veilige en effectieve homeopathische behandelingen voor veel voorkomende kinderkwalen. Ten slotte is “The Natural Health Bible: Stay Well, Live Longer” van Lisha Simester een uitgebreide gids die alles behandelt van voeding tot supplementen en alternatieve therapieën. Met deze boeken op je plank ben je goed op weg om een expert in alternatieve geneeskunde te worden.

Als je geïnteresseerd bent in Alternatieve Geneeswijzen, hebben we de perfecte opleiding voor je!

Onze Opleidingen Alternatieve Geneeswijzen is ontworpen om je te helpen kennis te maken met een verscheidenheid aan therapieën en hoe je ze veilig en effectief kunt gebruiken.

De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen, van natuurgeneeskunde tot kruidenremedies.

Je leert ook over het onderzoek naar alternatieve geneeswijzen en hoe je met je arts kunt praten over het gebruik ervan als onderdeel van je behandelplan.

Schrijf je vandaag nog in en begin te leren over de vele verbazingwekkende voordelen van Alternatieve Geneeswijzen!

Misschien vind je ook ons andere artikel De voordelen van detoxen met ayurveda, onze wellness podcast of onze inhoud in verhaalvorm interessant.

gerelateerde artikelen

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Dank u dat u helemaal naar beneden gelezen hebt…

  Wij willen uw mening weten laat u commentaar geven. Hier zijn 5 vragen om het gesprek te beginnen…

  1. Heeft u ooit alternatieve geneeskunde gebruikt om uw gezondheid te verbeteren?
  2. Welke alternatieve geneeskunde heeft u gebruikt?
  3. Voelt u zich beter nu u alternatieve geneeskunde gebruikt?
  4. Gelooft u dat alternatieve geneeskunde een goede aanvulling kan zijn op reguliere geneeskunde?
  5. Zou u aan iemand anders raden om ook alternatieve geneeskunde te proberen?

  Wij verheugen ons erop ze te lezen en te beantwoorden.

 2. I was pretty pleased to find this great site. I want to to thank you for ones time just for this fantastic read!! I definitely really liked every little bit of it and I have you book-marked to see new stuff in your blog.